Effectief omgaan met kinderen

Laden Evenementen

Een goede relatie met de kinderen wie wil dat niet? Je doet je best je kinderen een veilig en warm nest te bieden. En toch wordt de stemming in het gezin soms behoorlijk verpest door misverstanden, conflicten,  gebrek aan begrip of openheid.  Je kunt je danig gefrustreerd of machteloos voelen door het gedrag van je kinderen.  waarom doen ze zo. Zo wil je het niet, het moet anders kunnen, maar hoe?

Thomas Gordon ontdekte dat veel problemen, irritaties ontstaan  door de manier van communiceren. Communiceren kan en doet iedereen, maar communiceer je ook voldoende duidelijk, effectief ? Dat kun je in de cursus ontdekken.

Je snapt dan ineens waarom een bepaalde aanpak niet werkt. Je krijgt alternatieven aangereikt. Tijdens 10 bijeenkomsten maak je kennis en train je vaardigheden waarmee je de situatie kan analyseren en vaardigheden om zo te communiceren dat je kind je begrijpt en tot medewerking bereid is. Door tijdens de training en thuis te oefenen ontwikkel je een effectievere communicatiestijl en vanaf de eerste bijeenkomst merk je al dat een andere manier van communiceren bij je kinderen tot andere (prettiger) reacties leidt.

Misschien vind je tien bijeenkomsten wel erg veel en vraag je je af of het ook niet met minder kan. Ik denk van niet. Vaardigheden aanleren of het nu om pianospelen, rekenen of duidelijk communiceren gaat, het vraagt oefening dus tijd.

Deel deze pagina

Ga naar de bovenkant