“Bedankt zielige, sneue figuur dat je het zo nodig vond om de fiets van mijn dochter bij de grote AH in Tilburg mee te nemen. Haar fiets stond zelfs aan de beugel, met kabelslot. Deze fiets heeft ze nodig om naar haar werk te gaan, naar het ziekenhuis, waar ze nu heel hard nodig is om al die zieke mensen met liefde te verzorgen. Werk waar ze al haar energie voor nodig heeft en daarom het er niet nu nog eens bij kan hebben dat ze op zoek moet gaan naar een andere fiets. Ik word hier zo ontzettend triest en boos over. Bah, looser.”

Een vriendin post bovenstaand bericht. Ik begrijp haar woede en ontzetting.

Nog geen 12 uur later staat de teller van de donatie actie op 1287,- euro (het doel van de funding was 850,- euro voor een nieuwe fiets voor haar verpleegkundige dochter.) en wie weet waar de teller nu intussen op staat….

Dank lieve vriendin dat je deze post deelt op fb. Het zet me aan het denken:

Laat onze aandacht ajb niet uitgaan naar de dief van de fiets. Laat onze aandacht in deze tijd niet uitgaan naar mensen die wc papier hamsteren of die elkaar buiten nog te dichtbij naderen en in elkaars nek hijgen. Deze mensen vertonen weliswaar gedrag waar we last van hebben, het zegt niets over hun intenties en achterliggende behoeften. Ook ik hoest per ongeluk nog wel eens in mijn hand…..

Laten we elkaar positief blijven besmetten en aansteken, in alle fijne, warme, liefdevolle, ontroerende, helpende, creatieve en constructieve gevoelens, gedachten en intenties. Met ruimte voor verdriet, angst en boosheid, in hoopvolle teksten, muziek, beelden, filmpjes en animaties. Ook met humor. Ik geloof in de immense kracht die uitgaat van het geven van erkenning, liefde, begrip, acceptatie, mededogen, nederigheid en compassie. Laat je hart kloppen.

Hoe kan je thuis (nog) beter samen blijven werken, leren en leven met de inzichten van Thomas Gordon? Gecertificeerde Gordon® trainers delen via social media hun eigen ervaringen, inzichten en tips in korte blogs.

Gordon®trainingen zijn bestemd voor professionals en particulieren. Het zijn communicatietrainingen met het communicatiemodel van Thomas Gordon als basis. Voor meer informatie: www.gordontraining.nl

Marianne Burggraaff, http://www.mbtraining.nl/